Blog

Welkom bij de kindernevendienst!

Geschreven door Kindernevendienst. Gepost in De Jeugd Nieuws.

knd 1De kindernevendienst is er voor de kinderen die op de basisschool zitten (4-12 jaar). Voor de groepen 1 t/m 4 is er elke week kindernevendienst en voor de groepen 5 t/m 8 niet meer elke week. Zo kunnen de grotere kinderen alvast een beetje wennen om tijdens de preek in de kerk te zijn. Bij beide groepen zijn elke zondag 2 vrijwilligers / leiding aanwezig. Deze mensen draaien volgens een rooster mee en zijn zo eens in de 5 รก 6 weken aan de beurt.


knd 8Na het gebed om de Heilige Geest gaan de kinderen achter het licht aan naar hun eigen ruimte. Hier krijgen ze een Bijbelverhaal te horen uit de methode "Vertel het Maar". Daarna wordt er (afhankelijk van de leeftijd) gezongen, gepuzzeld, getekend of geknutseld. Tijdens de nevendienst wordt er collectegeld opgehaald voor een jaarlijks wisselend project. Na de overdenking worden de kinderen door de koster opgehaald om terug naar de kerkzaal te gaan. Samen ontvangen we Gods zegen. Tijdens de adventsweken volgen we een kerstproject en tijdens de 40-dagentijd volgen we een paasproject met de kinderen. De verwerkingen worden dan in de kerk opgehangen.

Binnen de kindernevendienst zijn we met 20 vrijwilligers. Maar we kunnen natuurlijk altijd nieuwe mensen gebruiken! Mocht je interesse hebben om met de kindernevendienst mee te gaan draaien, neem dan contact op met de contactpersoon van de kindernevendienst. Wij verwelkomen je graag!