Blog

Junior meets Senior

Geschreven door Marjolein Lodder. Gepost in De Jeugd Nieuws.

Op 25 januari was er weer een Follow!-activiteit. Dit keer was de activiteit niet alleen voor de jongeren, maar meer voor mensen met een leeftijd die ver buiten de leeftijdscategorie vallen. We zijn namelijk met zeven jongeren van Follow! naar woonzorgcentrum De Markt geweest om appelflappen te bakken met de ouderen. Junior meets Senior was het thema.

Het duurde even voor de ouderen verzameld waren, dit was voor ons wel spannend, zouden er wel een aantal ouderen komen? Toen de ouderen er eenmaal waren hadden die er eigenlijk weinig vertrouwen in dat er ook nog jongeren zouden komen, want waarom zouden die nou naar een woonzorgcentrum komen? Blij verrast waren ze toen de jongeren binnen kwamen! De jongeren hebben de ouderen geholpen bij het maken van de appelflappen, die soms creatieve vormen aannamen. Tijdens het bakken werd er ook gezellig gekletst en je merkte aan de ouderen dat ze het heerlijk vonden om hun (levens)verhalen te vertellen. Toen de flappen in de oven zaten hebben we de gesprekken kunnen voortzetten en ondertussen kunnen luisteren naar het orgelspel van Ruben, een van de jongeren van Follow!. De baktijd ging hierdoor snel voorbij en de ouderen vonden de appelflappen heerlijk!

Voor ons als jongeren was het ook zeker een leuke middag. Je zag de ouderen genieten en het was soms verrassend wat voor humor sommige van hen hadden. Het was dus een top middag voor junior en senior en wie weet komt er nog eens een vervolg op… We hebben namelijk een uitnodiging gekregen van twee dames om op de patat-dag in De Markt te komen. Het doel Junior meets Senior is behaald!

 image1 small