Blog

Kleurrijke regenboog

Geschreven door ds. Henk Talsma. Gepost in Algemeen Nieuws.

regenboog‘Ik zie de regenboog!’ We kunnen het enthousiast uitroepen. En je staat er al snel even bij stil. Misschien tovert de regenboog even een glimlach op je gezicht. Of een stukje verwondering. Het is toch iets heel moois van de natuur. De regenboog hoort thuis in het rijtje van dingen in de natuur die indruk maken. De prachtige kleuren doen je zomaar beseffen wat een voorrecht het is om in een kleurrijke wereld te mogen leven. 

 

Al lang voordat wij ze konden printen, bedacht God een wereld in kleur. Dat is Zijn creativiteit. Niet alles en iedereen hoeft voor Hem hetzelfde te zijn. God is niet eentonig en de wereld is niet saai. Zo is Papendrecht ook een kleurrijk dorp en zijn de Bethlehemkerk en De Morgenster kleurrijke gemeenten. Christenen geloven dat God als Schepper die kleuren heeft bedacht. Verscheidenheid ook van mensen, waarin ze elkaar aanvullen en nodig hebben. Kleuren zijn juist mooi, omdat er verschillende van zijn. In de regenboog komen die kleuren samen.
De regenboog is in de Bijbel een teken van hoop: Noach en zijn gezin werden van de zondvloed gered. God laat zien in die regenboog: Ik heb de wereld en de mensen lief. Door Jezus Christus. De regenboog met zijn prachtige kleuren krijgt een prachtige betekenis. Het is als een schild over ons leven.  We mogen veilig zijn, omdat God aan ons denkt. Hij zet er geen punt achter. Dat is belangrijk om te weten wanneer we het kerkelijk seizoen gaan starten met de Startzondag. God wil ons ook dit seizoen weer helpen. Hij geeft ons hoop. Ons werk is niet tevergeefs. De kerk zal altijd doorgaan, totdat Jezus terugkomt op aarde. We mogen er met ons allen weer tegenaan gaan om te werken voor Gods koninkrijk. Om te leven uit de bevrijdende boodschap van Jezus Christus dat er in Hem hoop is. Het verwachten van de werken van zijn Geest.
Dat zegt God in de regenboog. Die prachtige kleuren willen ons vandaag iets vertellen. Dat er een God is die om ons geeft. Die met ons verder wil. Die een plan heeft voor de toekomst. Als je wilt, kun je van Hem nog veel meer krijgen dan alleen maar leven onder de regenboog. Dat laatste is al heel mooi. Wij leven allemaal onder die boog. Die staat over heel Papendrecht. 
Ds. Henk Talsma