Blog

ZWO collecte 1 november voor theologisch onderwijs in Azië

Geschreven door ZWO commissie. Gepost in Algemeen Nieuws.

McGilvaruyAzieZondag 1 november wordt er door de ZWO gecollecteerd voor een project van Kerk in actie. Zij ondersteunen een project in Thailand. In Thailand is slechts 1 procent van de bevolking christen, een kleine minderheid in een overwegend Boeddhistische samenleving. De meeste christenen zijn lid van de presbyteriaanse Church of Christ. Het Mc Gilvary theologisch instituut is één van de twee christelijke universiteiten in Thailand.

Zij verzorgen voor 9.000 studenten academisch studie theologie. De studenten uit diverse landen zoals Thailand, Myanmar (Birma), Laos Cambodja, Nepal en Zuid China. Zo hoeven zij niet naar de Verenigde Staten of Groot Brittannië.
Aan deze universiteit worden ook predikanten voor de Church of Christ opgeleid. De studenten volgen hun studie in het Thai. Voor studenten uit de buurlanden is er een Engelstalige masteropleiding. Ook op het gebied van filosofie en religie. Vanaf april 2013 is Hendrie van Maanen uitgezonden naar Thailand. Hij doceert daar het vak Nieuw Testament aan het Mc Gilvary institute of Theology.
Met de opbrengst van de collecte steunt Kerk in Actie het zendingswerk in Thailand en andere zendingsprojecten. Kerk in Actie steunt niet alleen de theoloog Hendrie van Maanen, maar ook vijf talentvolle studenten die de kans krijgen om met een beurs van Kerk in Actie een theologische opleiding te volgen.
De ZWO wil dit project met deze collecte graag ondersteunen. Helpt u mee? Namens de Zwo commissie Morgenster en Bethlehemkerk.