Blog

Taizé - Wait for the Lord

Geschreven door Lisanne Andeweg. Gepost in Algemeen Nieuws.

5856218776 0c60c37f8fOp zondag 6 maart heeft u weer de mogelijkheid een Taizé-gebed mee te maken. In de middag om 17.00 uur zal dit gebed plaatsvinden in de Morgenster. Dit gebed is een mooie gelegenheid om stil te staan ter voorbereiding op Pasen, een moment van rust in het drukke leven. Het thema van dit gebed: Wait for the Lord. Dit thema is gekozen naar aanleiding van de veertigdagentijd.
De veertigdagentijd is een tijd van inkeer; een tijd van voorbereiding op het lijden van Christus. 
Maar deze tijd wordt ook verlicht door het uitzicht op de vreugde van Pasen. Ter voorbereiding op het gebed laten we u graag kennismaken met een aantal liederen de komende weken.

Voor wie nog niet bekend is met Taizé, een korte uitleg: Het gebed bestaat uit liederen, korte bijbelteksten, gebeden en een stilte. De liederen zijn erop gericht te helpen de tijd te nemen in Gods aanwezigheid. 
Ze worden langere tijd gezongen om tot rust te komen en de tekst van de liederen goed door te laten dringen. 
De liederen die worden gezongen zijn niet allemaal even bekend. In het gebed van 6 maart zullen er bekende liederen, maar ook onbekende liederen worden gezongen. Vanaf deze week zal er elke week een lied worden geplaatst van het komende gebed. Vandaag een lied welke aansluit bij het thema: Wait for the Lord. 
Wait for the Lord, whose day is near. 
Wait for the Lord: keep watch, take heart

Vertaling:
Zie uit naar God, zijn dag komt gauw.
Zie uit naar God: sta op, houd moed!

Luister het nummer ook op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=w5VxXp3CKww