Blog

Sterproject 2016 – 2017

Geschreven door ZWO-commissie. Gepost in Algemeen Nieuws.

kerk in actie syrieEr zijn bij de projecten die wij als gezamenlijke kerken steunen ontwikkelingen waardoor de mensen van beide projecten - Malawi en Kerk in Actie - zelf hebben leren bijdragen aan betere leefomstandigheden. Deze projecten gaan natuurlijk door, ook wanneer ze geen sterproject meer zijn van onze kerken. De ZWO-commissies zijn het afgelopen half jaar bezig geweest een nieuw project te vinden waarvan wij hopen dat u het net zo belangrijk vindt als wij om daar de komende tijd over geïnformeerd te worden en eraan te geven.

Wij willen graag iets betekenen voor vluchtelingen in en rond Syrië. Er zijn natuurlijk grote organisaties die miljoenen toezeggen voor noodopvang. Wat ons trof, is dat er in Syrië en de omliggende landen door ICCO, die samen met organisaties als Kerk in Actie steun geeft aan plaatselijke organisaties, christelijke kerken worden gesteund. Deze kerken geven op hun beurt noodhulp aan wie het nodig heeft. Kleinschalige hulpverlening dus.

 

Het zal u niet verbazen dat de christelijke kerken in deze landen het heel moeilijk hebben en zelf ook bedreigd worden in hun voortbestaan. Om te weten hoe moeilijk christelijke gemeenschappen het hebben, kunt u het blog van een medewerker ter plaatse lezen: F. Duim over de Armeense gemeenschap in Syrië. Het is belangrijk om met onze christelijke broeders en zusters mee te leven en door giften sommige problemen te verminderen. Om deze reden heeft Kerk in Actie daar een medewerker die contact heeft met de kerken en christenen. Door de onrustige en steeds veranderende situatie is contact met één kerk in die regio niet te garanderen. Kerk in Actie heeft daarom contact met verschillende kerken in deze regio en noemt dit project ‘Versterk de kerk’. Dit project ondersteunt christenen die ernstig bedreigd worden in hun leven/geloof en komt op voor hun rechten.

We zullen u vanaf de start van het nieuwe project regelmatig op de hoogte houden van wat onze steun kan zijn en wat dat betekent voor de oudchristelijke kerken in Syrië en in hun buurlanden.

De ZWO-commissies van de Bethlehemkerk en De Morgenster