Blog

All aboard the gospel train

Geschreven door Lisanne Andeweg. Gepost in Follow!.

Elke dag horen we het wel voorbijkomen: popmuziek. Zonder dat we ons ervan bewust zijn, heeft dit soms een nauw verband met geloof. In januari heeft Leo Blokhuis al een succesvolle avond gehouden over dit onderwerp. In de ochtenddienst van 15 februari gaan wij verder om popmuziek op een nieuwe manier te ontdekken. Muziek van alle generaties, voor alle generaties. Allen van harte uitgenodigd!

Taizé 2014: een ervaring rijker

Geschreven door Lisanne Andeweg. Gepost in Follow!.

Op woensdag 28 mei was het dan zover, de eerste groep jongeren vertrokken voor een lang weekend naar Taizé. De rest van de groep volgde een dag later zodat we met een groep van 16 in totaal waren. Voor wie het niet weet, Taizé is een kloostergemeenschap in Frankrijk waar het gehele jaar door jongeren vanuit de hele wereld samenkomen. Na een voorspoedige reis hebben we eerst de tenten opgebouwd. Toen de tenten eenmaal opgebouwd en de slaapplaatsen ingericht waren was het tijd voor onze eerste viering. Deze vieringen vinden drie keer per dag plaats in Taizé. Tijdens de vieringen wordt er veel gezongen, wordt er uit de Bijbel gelezen, gebeden en is er een lang moment van stilte.

Taizéreis 2014

Geschreven door Lisanne Andeweg. Gepost in Follow!.

Taizéreis 2014

Voor als het je nog ontgaan is: er komt een reis naar Taizé aan!

Taizé is een kloostergemeenschap in Frankrijk waar het gehele jaar door jongeren vanuit de hele wereld bij elkaar komen om te zingen, te bidden en te geloven. Driemaal per dag is er een viering in de kerk met tussendoor afwisseling van workshops en gespreksgroepen.

‘God vs. Science’

Geschreven door Lisanne Andeweg. Gepost in Follow!.

Dit was het gespreksonderwerp voor de Follow!-groep op 13 oktober. Tegenwoordig is er meer wetenschap over bijvoorbeeld het ontstaan van de aarde. Hoe kunnen we die wetenschap begrijpen, maar toch dicht bij God als schepper blijven?

God vs. Science

Geschreven door Lisanne Andeweg. Gepost in Follow!.

 

De volgende activiteit van Follow! is gepland op zondag 13 oktober om 19.30 uur. Samen met ds. Labooy zullen we een avond in gesprek gaan over de wetenschap en het geloof. Kunnen deze twee wel sámen door de vele tegenstrijdigheden of zijn er toch meer overeenkomsten?