OPA's grote waarde

Het is bij de meeste mensen wel bekend dat er al vele jaren oud papier wordt ingezameld. Met de opbrengst worden zo gedeeltelijk de financiƫle lasten van de kerk gedragen.Het is een actie die al vele jaren loopt. Het papier werd in het verleden, met de inzet van voornamelijk gepensioneerde vrijwilligers, de hele maand door handmatig verzameld en opgespaard.

Vanaf begin 2014 wordt het in een inzamelvorm gefaciliteerd door HVC, in opdracht van de gemeente Papendrecht.
Het is een team van vrijwilligers dat dit iedere tweede vrijdagavond van de maand verzorgt. In weer en wind moeten zij op vaste tijd paraat staan om de papierinzameling voor de kerk te verzorgen. In drie wijken worden de blauwe papierbakken geleegd. In een rooster zijn per keer zes vrijwilligers ingedeeld. Het is altijd weer spannend om elke maand de planning weer sluitend te krijgen, als er zieken zijn of mensen om een andere reden zijn verhinderd. Door de jaren heen zijn er om verschillende redenen mensen met dit werk gestopt. Maar gelukkig zijn er ook weer mensen gevonden die een veiligheidsinstructie voor vrijwilligers willen volgen en zo meewerken in het team.

Iedereen die door de enthousiaste inzet, nu en in het verleden, dit mogelijk maakt(e): bijzonder veel dank! Altijd al iets voor de kerk willen doen? Dit is mogelijk een kans! Meld je aan!


Ben Otte,
coƶrdinator.

Gepubliceerd op: 08-05-2023

OPA's grote waarde