Wijziging livestream

Sinds er vorig jaar weer diensten zijn in De Morgenster kunnen deze met beeld en geluid gevolgd worden via onze website https://pknpapendrecht.nl/demorgenster.
Tot nu toe was er de mogelijkheid om, als de stream problemen gaf, door te klikken naar een alternatieve stream. Deze liep via kerkdienstgemist, een externe, betaalde dienst. Ook op de website van kerkdienstgemist was het mogelijk De Morgenster te vinden en daar de dienst te volgen.
Deze keuze is gemaakt in de opstartfase onder meer omdat de website van de kerk niet altijd stabiel was rond tien uur zondagochtend door de grote drukte op dat moment.
Inmiddels lijken deze problemen verleden tijd. Uit de statistieken blijkt dat veruit de meeste kijkers de dienst via onze eigen website volgen. Vanwege het complexere onderhoud en de abonnementskosten, gemaakt voor een kleine groep kijkers, gaan we binnenkort stoppen met de alternatieve stream via kerkdienstgemist. Dit biedt ons meer opties om, bij een eventuele internetstoring, de dienst op een later tijdstip alsnog beschikbaar te stellen. Voor de kijker biedt de eigen stream een hogere beeldkwaliteit.

Namens het college van kerkrentmeesters,
Ronald de Bruijn.

Gepubliceerd op: 21-01-2022

Wijziging livestream