Kerkdienst

zondag 21 mei 2023
Aanvang: 10:00 uur
Dienst: Kerkdienst
Voorganger: Ds. Kees Streefkerk uit Dordrecht
Locatie: De Morgenster

Collectebestemming: JOP (landelijk jeugdwerk), Onderhoud kerkelijke gebouwen,


Downloaden audioDownloaden video

Op deze zondag gaat ds. Kees Streefkerk uit Dordrecht voor. In deze dienst zal er ook aandacht zijn voor de mensen uit Nerkewitz (Duitsland) en Ryn (Polen), die deze dagen Papendrecht bezoeken.


De collecte is vandaag bestemd voor Jop (landelijk jeugdwerk) en Onderhoud kerkelijke gebuowen.
In de kerk wordt gecollecteerd. Wanneer u thuis de dienst meebeleeft kunt u uw bijdrage overmaken naar Gereformeerde Kerk Papendrecht, NL18 INGB 0000 6546 40 o.v.v. collecte 21 mei 2023.
Dit kan via deze link of door de QR code te scannen:

De opbrengst wordt tussen beide bestemmingen verdeeld.


 

LITURGIE 
  
Voorganger:Ds. Kees Streefkerk uit Dordrecht.
Organist:Richard Bos
Lector:Hanny Lingen
Kindernevendienst:Groep 1 t/m 8

 

VOORBEREIDING

 

Orgelspel

Welkomstwoord

Stilte voor persoonlijke voorbereiding

Lied van inkeer: Lied 277

Bemoediging en groet
v.: Van God is de aarde,
g.: de wereld en al haar bewoners.
v.: Zie hoe goed en hoe kostbaar is het
g.: als mensen in eendracht samenleven.
v.: Goedheid en trouw ontmoeten elkaar,
g.: gerechtigheid en vrede gaan hand in hand.

v.: De Heer zij met u
g.: ook met u zij de Heer

Aanvangslied: Psalm 27: 1 en 4

Over de dienst

Gebed om ontferming
… zo bidden en zingen wij: (Lied 301g)

v.: … door Jezus Christus onze Heer.
g.: Amen.

Loflied: Lied 868: 1,2 en 5

ROND HET WOORD

Gesprek met de kinderen

Zingen: Lied 224

Gebed van de zondag

1e Lezing: 1 Petrus 4: 7b-11
7bKom daarom tot bezinning en wees helder van geest, zodat u kunt bidden. 8Heb elkaar vóór alles innig lief, want liefde bedekt tal van zonden. 9Wees gastvrij voor elkaar, zonder te klagen. 10Laat ieder van u de gave die hij van God gekregen heeft, gebruiken om de anderen daarmee te helpen, zoals het goede beheerders van Gods veelsoortige gaven betaamt. 11Voert u het woord, laat dan Gods woorden doorklinken in wat u zegt. Helpt u anderen, doe dat dan vanuit de kracht die God u geeft. Want zo doet u alles tot eer van God, dankzij Jezus Christus, aan wie alle eer en macht toekomt, voor eeuwig. Amen

Zingen: Lied 316

Lezing Evangelie: Johannes 17: 1-13
1Zo sprak hij. Daarna sloeg Jezus zijn ogen op naar de hemel en zei: ‘Vader, nu is de tijd gekomen, toon nu de grootheid van uw Zoon, dan zal de Zoon uw grootheid tonen. 2Hij heeft van u macht over alle mensen ontvangen, de macht om iedereen die u hem gegeven hebt het eeuwige leven te schenken. 3Het eeuwige leven, dat is dat zij u kennen, de enige ware God, en hem die u gezonden hebt, Jezus Christus. 4Ik heb op aarde uw grootheid getoond door het werk te volbrengen dat u mij opgedragen hebt. 5Vader, verhef mij nu tot uw majesteit, tot de grootheid die ik bij u had voordat de wereld bestond.
6Ik heb aan de mensen die u mij uit de wereld gegeven hebt uw naam bekendgemaakt. Zij waren van u, maar u hebt hen aan mij gegeven. Ze hebben uw woord bewaard, 7en nu begrijpen ze dat alles wat u mij hebt gegeven, van u komt. 8Ik heb de woorden die ik van u ontvangen heb aan hen doorgegeven, zij hebben ze aanvaard en nu weten ze echt dat ik van u gekomen ben, en ze geloven dat u mij hebt gezonden.
9Ik bid voor hen. Ik bid niet voor de wereld, maar voor de mensen die u mij hebt gegeven, omdat zij van u zijn 10– alles wat van mij is, is van u, en alles wat van u is, is van mij – en omdat in hen mijn grootheid zichtbaar geworden is. 11Ik ben al niet meer in de wereld, ik ga naar u toe, maar zij blijven wel in de wereld. Heilige Vader, bewaar hen door uw naam, de naam die u ook aan mij gegeven hebt, zodat zij één zijn zoals wij één zijn. 12Zolang ik bij hen was heb ik hen door uw naam, die u mij gegeven hebt, bewaard en over hen gewaakt: geen van hen is verloren gegaan behalve hij die verloren moest gaan, opdat de Schrift in vervulling ging. 13Nu kom ik naar u toe, en ik zeg dit terwijl ik nog in de wereld ben, opdat zij vervuld worden van mijn vreugde.

Zingen: acclamatie 339a

Uitleg en verkondiging

Meditatieve muziek

Zingen: Lied 362

GEBEDEN EN GAVEN

Pastorale mededelingen

 

Gebeden
v.:   ….zo bidden en zingen wij: (Lied 368f)

Stil gebed – Onze Vader

Inzameling van de gaven, bestemd voor JOP landelijk

Slotlied: Lied 418

Zegen

Bij de uitgang worden uw gaven gevraagd voor het onderhoud kerkelijke gebouwen.

Orgelspel


Na de dienst kunt u koffiedrinken in de grote zaal.