De Bethlehemkerk

Donderdag 25/10; Amsterdam - Tel aviv - Mashabim Sade

Vertrek vanuit Amsterdam per El Al naar Tel Aviv. Na aankomst is er een transfernaar kibboets Mashabim Sade. Eten en overnachten in de kibboets.

Belevenissen van de Israëlreis van de BK/MK-pelgrims

Het is zes uur in de avond en rijden in een bus door Israël naar de kibboets.Het is hier al wintertijd, al ongeveer een maand geleden al ingesteld met het joodse nieuwjaar. Dus geen verschil met Nederland, totdat daar de wintertijd ingaat.
Vanmorgen zijn we omstreeks kwart over zeven vertrokken. Jan Mansvelt is ons voorgegaan in de bus. 'Dat is voor mij de eerste keer dat ik in een bus een gebed uitspreekt' aldus Jan. Rondhalf negen waren we op schiphol. Het is altijd (weer) spannend om door alle veiligheids controles te komen. Iereen was er zonder kleerscheuren doorheen gekomen. Het vliegtuig had een uur vertraging en vlogen we omstreeks twaalf uur weg.
Eindelijk op de kibboets aangekomen. Diner bestaande uit soep, kip, rijst, gebakken aardappel en oploskoffie of thee toe. We liet het ons goed smaken. Direct daarna hielden we een dagafsluiting bij de bar. We zongen lied 290 en 'door de wereld gaat een woord'. De volgende dag hoorden dat de melodie die we zongen ook van het Israëlisch vloklied is. Voor ons een mooie binnenkommer in de kiboets Aangezien we toch al bij de bar waren beland name we een versnappering, waarna iedereen vermoeid zijn bed in dook.

 

De Bethlehemkerk - Van der Palmstraat 1 - Papendrecht - 0786151837