De Bethlehemkerk

Ds. H. Talsma (interim predikant)

Ds. Henk TalsmaI.v.m. het vertrek van ds. Guus Labooy naar IJsselmuiden heeft de kerkenraad mij gevraagd om als interim predikant in de overbruggingstijd predikantswerkzaamheden waar te nemen voor de Bethlehemkerk. Mijn naam is Henk Talsma, geboren in 1973 in Brandwijk, woonachtig in Hendrik Ido Ambacht.

Op dit moment ben ik voor de helft van de werktijd dominee in Heenvliet, Geervliet en Zwartewaal (gemeente Spijkenisse). Daarvoor diende ik gemeenten in Kollumerzwaag (Friesland) en Capelle aan den IJssel. Vanwege de huisartsenpraktijk van mijn partner in Hendrik Ido Ambacht, ben ik de laatste jaren werkzaam als waarnemend dominee. Ik heb twee kinderen. Mijn theologische opleiding volgde ik aan de Universiteit Utrecht. 

Mijn visie op de kerk is dat zij een plek is waar God te midden van mensen wil wonen en zij zijn liefde en genade mogen ervaren. Ook ligt er een opdracht naar buiten toe: om iets uit te stralen van Gods blijde boodschap in onze gebroken wereld. De tekst uit de Bergrede van Jezus "Gij zijt het zout der aarde" is voor mij richtinggevend in mijn werk als predikant. Om iets van verschil te maken met Gods evangelie in een van Hem vervreemde wereld. Mijn hobby's zijn Nederlandse literatuur, muziek, films en sport. Ook mag ik graag een goed restaurant bezoeken.

Mocht u mij nodig hebben i.v.m. een bezoek, overlijden of om een andere reden, schroom niet om contact met mij op te nemen. Met een hartelijke groet, en verbonden in onze Heer Jezus Christus, 

ds. Henk Talsma

De Bethlehemkerk - Van der Palmstraat 1 - Papendrecht - 0786151837