De Bethlehemkerk

Ds. J.A.L. Duijster (Johan)

Johan DuijsterIn opvolging van de in 2015 vertrokken ds. Guus Labooij, ben ik sinds mei 2016 een dienaar van Gods Woord (verbi divini minister) in de Bethlehemkerk. In 1960 ben ik geboren te Waalwijk. Mijn vrouw, Pleuny, leerde ik kennen op een HGJB-kamp. Zij is geboren en getogen in Hardinxveld Giessendam. Nadat we getrouwd zijn, hebben we ongeveer zeven jaar daar gewoond. Daarna verhuisden we naar Ens (in de Noordoostpolder). We hebben acht kinderen, vier uit ons geboren en vier aangetrouwde kinderen. Inmiddels zijn we ook al oma en opa van een groeiend aantal kleinkinderen. Mijn theologische opleiding heb ik gevolgd aan de Universiteit van Utrecht van 1999 t/m 2009.

Voor mijn verbintenis aan de Bethlehemkerk, heb ik ruim 6 jaar in de Gereformeerde kerk van Zwartsluis (Overijssel) mogen dienen. Daarvoor ben ik bijna 25 jaar in dienst geweest van de beste grootgrutter van Nederland. De overstap lijkt groot, maar gelet op de oude slogan ‘Albert Heijn let op de kleintjes’ en de nieuwe ‘Gewoon bij Albert Heijn’ valt dat reuze mee. Ik geloof dat we als kerk, in navolging van de Heer der Kerk, geroepen zijn om op de ‘kleintjes’ te letten. Er mag veel bijzonder zijn in de kerk en de kerkelijke gemeente, maar dit horen wij te doen, gewoon in de kerk.

Mijn visie op het geloofsleven van de christelijke gemeente is: door de week leven we ons geloof, op zondag vieren we ons geloof.

Johan Duijster - vdm

 

De Bethlehemkerk - Van der Palmstraat 1 - Papendrecht - 0786151837