De Bethlehemkerk

Versterk de kerk in het Midden-Oosten

Geschreven door ZWO-commissie. Gepost in STER Project.

Het Sterproject 2016/2017 staat in het teken van versterking van de kerk in het Midden Oosten. De kerk van Antiochië is de op een na grootste hulporganisatie in Syrië, die noodhulp geeft aan Syrische vluchtelingen. De Syrische christenen hebben onze materiele hulp nodig om te kunnen blijven helpen en ook voor de theologische opleiding voor Protestantse kerken in het Midden Oosten. Maar ook gebed en meeleven.

 

MALAWI ZWO- STER-project 2014-2016

Geschreven door Dick Aantjes. Gepost in STER Project.

Voor het sterproject 2014-2016 is door de gezamenlijke ZWO-commissies BK/MK gekozen voor 2 projecten in Malawi.

1 Stichting Beter Malawi ( zuid- Malawi/ Zomba )

Deze stichting zet zich in voor belangen van de Malawiaanse bevolking onder toezicht van Nederlandse partners ter plaatse en met behulp van lokale organisaties en mensen. Al uitgevoerde projecten zijn o.a schooltuin en de bouw van 2 klaslokalen.

Verder ondersteunen ze de afbouw van een kerk voor de Church of Central Africa Presbyterian (CCAP) Blantyre Synod Namadidi Congregation, duurzame energie (toepassen van zonnepanelen) en kennisuitwisseling. Dit laatste gaan ze doen door bij de kerk voorzieningen te creëren, zodat er energie aanwezig is en er een internet voorziening aangelegd kan worden.
Voor meer informatie: www.betermalawi.nlFacebook en Kwartaal update van Be More.

toolkit groenten