De Morgenster

Sterproject ZWO Wajana-indianen in Suriname

Geschreven door Gert van Ek. Gepost in ZWO Commissie.

Buitenboordmotor
Het einde van het Sterproject voor de Wajana-indianen in Suriname komt in zicht. De Morgenster en de Bethlehemkerk hebben tot en met juni 2014 al met meer dan € 24.000,- het project gesteund. Een mooi bedrag en daar komt nog wat bij. Er zijn al verschillende projecten mee opgestart. Zo is onder meer in Apetina het dak van de watervoorziening klaargekomen en is men bezig met het waterproject. Op zondag 18 mei is namens ons een 40pk buitenboordmotor overhandigd. Hiermee kunnen de mensen goed de rivier op en af om te gaan evangeliseren.

konijnenhok
Ook hebben zij met geld van ons projecten opgezet voor een kwekerij van konijnen en kippen. De kuikens groeien snel en eten nu al buiten hun hok. Het meegebrachte voer is inmiddels op. Dus nu komt het erop aan dat Seti elke dag vers gras gaat snijden voor de konijnen en dat de kippen hun eigen kostje bij elkaar gaan scharrelen.

Henk, een goede vriend van Marco en Marjolein, verzorgt een bediening onder de scholen waar hij presentaties geeft over de tabernakel. Marco en Marjolein hebben deze presentatie vertaald in het Wajana en zij gebruiken dat voor het thema van een vakantie-bijbelweek met de kinderen op Lawa in de ochtenduren en een bijbelschoolweek voor de leiders in de namiddag. Marjolein werkt aan de voorbereidingen met de kinderwerkers. Anneke Kempeneers heeft vanuit Nederland een mooie bouwplaat van de tabernakel meegebracht. Ze sluiten de week af met een traditionele spelmorgen. Iedereen kijkt daar al naar uit.

spelochtend
Half juli logeerde Anneke Kempeneers bij hen. Zij onderzoekt of ze Gods roepstem juist heeft verstaan om onder de Wajana jeugdwerk te gaan doen. Ze gaan met haar naar Maripasoula om met een aantal leiders daar te spreken over mogelijkheden om er te wonen en te werken. Ze richt zich vooral op de Wajana jongeren die in Maripasoula in het internaat wonen en daar de middelbare school volgen.

Op zondag 31 augustus komt zuster Anneke in beide kerken vertellen over haar belevenissen in Suriname. Dit gebeurt in de Bethlehemkerk aan het begin van de dienst en in De Morgenster aan het einde van de dienst. Na de dienst in De Morgenster kan je tijdens het koffiedrinken met haar spreken.

Wil je meer weten over de Wajana-indianen kijk dan op de weblog van Marco en Marjolein http://www.mjschuurmans.nl . Natuurlijk is er meer geld nodig. U kunt altijd in beide kerken uw geld deponeren in de ster en tijdens de dienst van 31 oktober is de collecte van de Bethlehemkerk bestemd voor de Wajana indianen. Bent u nog geen vaste gever? Dan willen we u vragen dat wél te worden. Geeft u liever een  eenmalige bijdrage, dan is dat natuurlijk ook fijn. Alle giften zijn hartelijk welkom! U kunt uw bijdrage overmaken naar de volgende bankrekeningen:
• ING = NL89 INGB 0000 3094 00
• ABN AMRO = NL76 ABNA 0484 6740 48
t.n.v. CAMA-Zending te Driebergen o.v.v. M & M Schuurmans.
Namens beide ZWO-commissies, Gert van Ek