De Morgenster

Inzamelen…..

Geschreven door Yvonne Elderson. Gepost in ZWO Commissie.

Via Kerk in Actie.
Al jarenlang worden in het hele land door vele vrijwilligers postzegels en kaarten ingezameld voor het zendingswerk van Kerk in Actie en de Gereformeerde bond. De ingezamelde postzegels en kaarten worden uitgezocht en vervolgens op beurzen, maar ook via marktplaats verkocht. In 2014 brachten de postzegels en kaarten 28.675 euro op.
Veel oude mobieltjes liggen ongebruikt in de kast, terwijl ze geld waard zijn. Kerk in Actie krijgt voor veel mobieltjes € 3,50. De ingezamelde mobieltjes worden nagekeken , zo mogelijk gerepareerd en met name in Afrika en Azië op de markt gebracht. Niet meer te repareren mobieltjes worden milieuverantwoord verwerkt.

Via stichting Gered Gereedschap
Gereedschap dat door u niet meer wordt gebruikt, kan helpen bij het inrichten van technische scholen en van startende ondernemers in ontwikkelingslanden. Met uw gereedschap kunnen jongeren een vak leren en een zelfstandig bestaan opbouwen. 28 mei jl. is er wederom een container op transport gegaan naar Oeganda waar een 6-tal projecten gereedschap en naaimachines zal ontvangen.

In de hal van beide kerken zijn inzamelplekken, gereedschap ed. kunt u eventueel ook zelf inleveren bij alle Praxis Bouwmarkten. Hartelijk dank voor uw steun en bijdrage.
Namens de ZWO-commissies van Bethlehemkerk en De Morgenster, Yvonne Elderson