Blog

Taalmaatjes gezocht

Geschreven door Pieter de Vos. Gepost in Algemeen Nieuws.

SIHVPa Logo vierkantDenkt u erover om vrijwilligerswerk te gaan doen? Dan is het maatjesproject van de Stichting Interkerkelijke Hulp Vrijwilligers Papendrecht (kortweg SIHVPa) misschien iets voor u. De stichting koppelt vrijwilligers aan statushouders in de gemeente. Er zijn al ruim 40 maatjes actief. 

Het was op 21 januari 2017 precies een jaar geleden dat de de SIHVPa werd opgericht door de gezamenlijke kerken in Papendrecht. Doel: vluchtelingen wegwijs maken in onze samenleving. Vrijwilligers van de stichting verlenen hulp op allerlei gebied, maar zijn vooral actief als ‘ taalmaatje’. Sinds de start heeft de SIHVPa ruim 40 taalmaatjes gekoppeld aan een statushouder(gezin). Ze helpen vluchtelingen bij het (leren) spreken en schrijven van de voor hen o zo moeilijke Nederlandse taal.
Regelmatig komen er nieuwe aanvragen bij vanuit VluchtelingenWerk of door mond-tot-mondreclame. Op dit moment is er een wachtlijst van statushouders die graag een maatje willen. Nieuwe vrijwilligers zijn dan ook van harte welkom.
Wie ook hulp wil bieden aan een (statushouder)gezin, kan zich melden via e-mail coordinator@sihvpa.nl. Op www.sihvpa.nl is nadere informatie te vinden over de stichting en het vrijwilligerswerk.