Blog

Vakanties met aandacht op prachtige locaties in Nederland

Geschreven door De Schakel. Gepost in Algemeen Nieuws.

Al 50 jaar lang organiseert Hetvakantiebureau.nl vakanties in opdracht van de Protestantse Kerk Nederland. Met deze vakanties richten wij ons op ouderen en op mensen die in het dagelijks leven extra aandacht of zorg nodig hebben. Tijdens al onze ‘Vakanties met aandacht’ kunnen onze gasten zorgeloos genieten, doordat ervaren vrijwilligers dag en nacht klaarstaan om hen te helpen met de dagelijkse verzorging, te helpen bij de activiteiten of door het bieden van een luisterend oor.

Alle vakantieweken hebben een open, protestants-christelijk karakter. Dat is tijdens de vakantie te merken aan de aanwezigheid van een pastor en aan een viering in ‘eigen huis’ op zondag, waarbij deelname geheel vrijblijvend is. Onze vakanties onderscheiden zich door de sfeer, de gastvrijheid en de wederzijdse verbondenheid tussen gast en vrijwilliger. Tijdens de week worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals een busreis, een creatieve workshop, een optreden met dans of muziek of een prachtige fietstocht, eventueel met rolstoelfiets, door de omgeving.

Er wordt ook een aantal bijzondere vakantieweken georganiseerd. Er zijn de vakanties voor mensen met een visuele beperking en er zijn drie weken voor mensen met een licht verstandelijke beperking. In samenwerking met Alzheimer Nederland organiseren wij vakanties voor mantelzorgers met een thuiswonende partner met dementie en in samenwerking met YCamps (van YMCA) vakanties voor alleenstaande ouders met kinderen van 6 tot 16 jaar. 

Voor meer informatie: tel. 0318486610 of e-mail  info@hetvakantiebureau.nl  Of kijk op www.hetvakantiebureau.nl