Blog

Bijbelstudie voor 40 dagentijd

Geschreven door Tycho Jansen. Gepost in Algemeen Nieuws.

Een digitale confrontatie met eeuwige geloofs-twijfel

Leef toe naar Pasen met iedere dag een kort moment van reflectie.

Het tempo van het leven ligt hoog. Dat merk je aan drukke agenda’s, de snelheid van het nieuws en de uitdaging om overzicht en (enige) innerlijke rust te bewaren. Laat staan dat je aan een dagelijkse Bijbelstudie toekomt.

Toch dagen we je uit…

 

Want, naast die drukke agenda en alle verplichtingen, leven we in een cultuur en tijd waarin geloof niet vanzelfsprekend is. Levensvragen lijken door de wetenschap beantwoord en inspiratie is tegen een uurtarief in sessies verkrijgbaar.

Hoe kan het eeuwenoude Bijbelboek Rechters daar nu iets tegenover zetten?

Ga de uitdaging aan en ontdek hoe treffende actueel het Bijbelboek is.

De digitale 40-Dagen-Bijbelstudie kan eenvoudig via de mailbox op je smartphone of computer. En kost slechts enkele minuten per dag.

Leidraad voor de Bijbelstudie is het boek Rechters. Dit boek vertelt het verhaal van het volk Israel, dat langzaam thuisraakt in het beloofde land. Het volk vergeet al snel zijn verleden met en zijn afhankelijkheid van God en denkt dat het zijn eigen weg wel vindt. Maar, men raakt verdwaalt, op drift… goed doen, blijkt niet genoeg.

Het verhaal bevat een parallel met onze tijd; vier stappen die we in onszelf en onze tijd herkennen: overmoedige eigenwijsheid die leidt tot onderdrukking, die leidt tot een smeekbede, die leidt tot een reddende reactie van God. En steeds redt God Zijn volk middels een leider, een richter.

In 40 Dagen leiden korte dagelijkse overdenkingen je langs de grote geloofsvragen van nu.

            Is God de wereld niet vergeten?

De mens zal de mensheid niet redden!

De Mens zal de mensheid redden,… en dat heeft Hij met Pasen juist gedaan.

Meldt je aan op 40dagenrechters.wordpress.com.