Blog

De collecte van 1 december 2013

Geschreven door Fred Krabbendam. Gepost in Algemeen Nieuws.

Zending ,Ontwikkeling en diaconaat ook in eigen land?

Op zondag 1 december wordt er gecollecteerd voor pionierskerken, in onze regio is dat op de Kop van Zuid ( Rotterdam).

Er zijn in ons land grote groepen mensen die onbekend zijn met wat een christelijke gemeenschap voor hen kan betekenen en weinig weten over Christus .

Op deze plekken Vinex wijken maar ook in de grote stad waar de kerk verdwenen zijnde plekken waar gepionierd wordt met gemeente vorming. Het gaat om experimentele vormen van gemeente vorming.

 

Missionair werk van de protestantse kerk faciliteert deze pioniers plekken met mensen geld en begeleiding. Zij verbind deze plekken met de st. Newsclesia een platform waar ook samengewerkt wordt met IZB zendingsbond , het evangelisch werkverband en volle evangelie gemeenten.

In Rotterdam op de Kop van Zuid is een full-time pionier Hendrik Klaver en een part-time communicatie/fondsenwerver ingezet. De hoop is dat deze pioniersplek zich de komende jaren zal ontwikkelen tot een nieuwe interculturele christelijke gemeente op de Kop van Zuid, die met name een thuis biedt aan young professionals.

Wie er meer over wil weten bezoek de website van de protestantse kerk Nederland, ga vervolgens naar tabblad pionieren en daarna naar pioniersplekken.

Van harte bij u aanbevolen door de ZWO commissies.

Kop van Zuid

De Protestantse Gemeente Rotterdam-Zuid en de programmalijn Missionair Werk en Kerkgroei van de Protestantse Kerk willen een protestantse pioniersplek starten op de Kop van Zuid in Rotterdam. Voor deze plek worden een full-time pionier en een part-time communicatie/fondsenwerver ingezet. De hoop is, dat deze pioniersplek zich de komende jaren zal ontwikkelen tot een nieuwe interculturele christelijke gemeente op de Kop van Zuid, die met name een thuis biedt aan young professionals.

Hendrik Klaver

Sinds 1 maart 2012 is Hendrik Klaver aangesteld als kerkelijk pionier. Hij vult daarmee de derde van de pioniersplekken op die vanuit de Protestantse Kerk worden geïnitieerd. Hiervoor werkt Hendrik als jeugd- en gezinswerker binnen de Anglicaanse kerk van Pittsmoor (nabij Sheffield) in Engeland, een bruisende multiculturele gemeente. Hij is uitgekozen voor de functie van kerkelijk pionier vanwege zijn missionaire werkervaring in een grootstedelijke multiculturele context. Verder passen zijn leeftijd – Klaver is dertig jaar – en multiculturele gezinssituatie goed bij de doelgroep van Young professionals. allo ,