Blog

Een plek onder de zon - over bijbelverhalen

Geschreven door Annette Driebergen. Gepost in Algemeen Nieuws.

Het lezen van Bijbelverhalen kan soms een puzzel zijn. Het zijn verhalen uit het verleden, uit een andere cultuur. Tegelijk kun je soms ontdekken dat ze veelzeggend zijn voor vandaag en morgen. In de cursus ‘Een plek onder de zon’ komen vier verhalen uit de Bijbel ter sprake. De verhalen vertellen over ontmoetingen van mensen met Jezus. Ontmoetingen met gevolgen! Mensen komen in het licht te staan, ontdekken voor zichzelf dat ze in een ander licht mogen staan. Zo kan het ook gaan met wie vandaag Bijbelverhalen leest. Dat er ander licht valt op je eigen bestaan. Dat je ziet hoe je schaduw veroorzaakt voor een ander. Of in de schaduw leeft.

koffers

De cursus is een ontdekkingstocht langs vier verschillende verhalen. Op een creatieve manier staat ontmoeting met de Bijbel én met elkaar centraal. Ideaal voor wie nog niet veel Bijbelkennis heeft. Ideaal voor wie op een andere manier met Bijbelverhalen wil omgaan. Van harte welkom!

De cursus wordt aangeboden in De Morgenster, op vier donderdagavonden. Data en tijden: 30 januari, 13 en 27 februari, 13 maart van 20.00 tot 22.00 uur.

Informatie en aanmelding kan bij ds. Annette Driebergen via telefoon 078-6152921 of mail an3bergen@upcmail.nl.