Blog

11 daagse rondreis naar Israël

Geschreven door Pieter de Vos. Gepost in Algemeen Nieuws.

20140520 161133Met gemeenteleden de Bethlehemkerk en De Morgenster willen we van maandag 15 mei t/m 25 mei 2017 opnieuw een groepsreis naar het Bijbelse land Israël organiseren. De reisorganisatie is in handen van Makor reizen te ‘s Hertogenbosch. Zij hebben in het verleden meerdere reizen naar Israël voor ons georganiseerd. Tijdens de rondreis kunt u rekenen op praktische en pastorale steun van Tineke van Noorloos (spreekt Hebreeuws, kerkrentmeester) en Yvonne Elderson (ouderling). Tijdens deze rondreis zullen we de beroemde Bijbelse plaatsen in Israël en de Palestijnse gebieden bezoeken maar ook een aantal ontmoetingen hebben met mensen en organisaties die zich daar inzetten voor de vrede.

Zo staat er in Bethlehem een ontmoeting gepland met Palestijnse vrouwen in het Huis van Verhalen. In Jeruzalem, bij de organisatie Hineni, nuttigen we een Shabbats maaltijd en we bezoeken de Bijbelse Landschapstuin Neot Kedumin buiten Bethlehem. We bezoeken plaatsen rond het meer van Galilea, Banias één van de drie bronnen van de rivier de Jordaan, Akko, Nazareth, Jericho, Bethlehem, Dode Zee, de oase Ein Gedi waar David zich verborg voor Saul , Massada en natuurlijk Jeruzalem. In Jeruzalem bezoeken we o.a. de Klaagmuur voor het bijwonen van een Bar Mitswa viering, via de Olijfberg dalen we te voet af naar de hof van Gethsemané en lopen onder de Stefanuspoort of Leeuwenpoort door naar de via Dolorosa. In de stad van David bezoeken we de ondergrondse watertunnel van koning Hizkia.

Op een vrij dagdeel kunt u op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan het indrukwekkende Holocaust Memorial Yad Vashem of een wandeling maken over de sjouks in de oude stad. In Israël sluit een Nederlands sprekende gids bij onze groep aan. Een voorlopig reisprogramma is door Makor reizen gemaakt en bij voldoende aanmelding wordt er een informatie/ontmoetingsavond georganiseerd waarbij u details van deze boeiende reis zult vernemen. Vluchten worden uitgevoerd door El Al.

 

Hotel of gelijkwaardig:

  • Kibboets Shaar Hagolan Meer van Galilea
  • Hotel Jerusalem Gold of Gate Jeruzalem
  • Hotel Paradise Bethlehem

Voor informatie of aanmelding mail naar: tinekevannoorloos@telfort.nl of ye.elderson@gmail.com. We hopen u binnenkort te ontmoeten.