Blog

7. Taizéreis voor jongeren

Geschreven door Werkgroep Vorming & Toerusting. Gepost in Vorming & Toerusting 2018 & 2019 programma's.

Graag zouden wij vanuit De Morgenster en de Bethlehemkerk in 2019 weer eens een jongerenreis naar Taizé willen maken. De datum staat nog niet vast; die willen wij samen met de jongeren die mee willen, gaan bepalen.

Taizé is een oecumenische kloostergemeenschap, gericht op jongeren. Het is al tientallen jaren de plek waar in de zomer duizenden jongeren bijeenkomen die op zoek zijn naar andere wegen van spiritualiteit en geloof. Er wordt samen over bijbelverhalen en het geloof gesproken, samen gewerkt om iedereen goed te kunnen herbergen en ook samen ontspannen. Dat alles klinkt misschien saai, maar het is een unieke ervaring voor heel veel jonge mensen. Taizé is moeilijk op papier uit te leggen: je moet het meemaken of mensen spreken die er geweest zijn.

Op zondag 30 september komen wij om 11.30 uur in De Morgenster bijeen om over Taizé te vertellen en de Taizéreis van 2019 te plannen; waarschijnlijk in mei of in de zomer. De kosten voor de reis en een week Taizé met eten en slapen zijn rond de € 200,-.

Leiding:           ds. Birke Rapp

Datum:             zondag 30 september

Locatie:           De Morgenster

Tijd:                 11.30 uur

Informatie en aanmelden bij:

  1. ds. Birke Rapp, 06-22647589 of b.rapp@planet.nl