Blog

Film ‘Homecoming’ (1945)

Geschreven door Werkgroep Vorming & Toerusting. Gepost in Vorming & Toerusting 2018 & 2019 programma's.

Een joodse vader en zijn zoon keren terug naar een dorp waar de joodse bevolking is afgevoerd. Hun komst maakt veel los. Angsten komen boven, schuldgevoelens, huwelijksdrama’s en het allerslechtste en allerbeste van mensen onder druk komt los.

Het is een bloedhete dag in augustus 1945. Terwijl de inwoners van een Hongaars provinciedorpje zich voorbereiden op een huwelijk, arriveren een orthodoxe joodse vader en zoon in het plaatselijke stationnetje. Ze huren een paardenkar waarin ze zwijgzaam twee houten kratten laten vervoeren. Er ontstaat onrust. Wat bevindt zich in de kisten en wat is hun doel? De dorpsbewoners gaan gebukt onder een collectief schuldbesef en door hun komst komen donkere geheimen en herinneringen bovendrijven. Is het familie van joodse dorpsgenoten die werden gedeporteerd en komen ze hun clandestien verkregen eigendommen opeisen? Het dorp raakt in paniek en begint maatregelen te nemen.

Datum:            woensdag 21 november

Plaats:             Cultureel Centrum Landvast, Haven 4, 2951 GC Alblasserdam

Tijd:                20.30 uur

Na de film is er een nabespreking onder leiding van ds. Hans van Walsum.

Kosten: € 9,-.

Leden van de filmclub@landvastfilm krijgen € 2,- korting.

Senioren (65+), mensen met recht op een rolstoelplaats, studenten op vertoon van een studentenpas, houders van een cultuurkaart en houders van de vrijwilligerspas ontvangen € 1,- korting.

Deze activiteit wordt aangeboden in samenwerking met de Havenkerk en de Ontmoetingskerk in Alblasserdam.