De Morgenster

Middagviering 7 september De Morgenster

Geschreven door Werkgroep Middagvieringen. Gepost in Bij de diensten in De Morgenster.

We lopen even op de troepen vooruit. In de volgende Schakel treft u het complete overzicht aan van alle Middagvieringen die door de Werkgroep Middagvieringen worden georganiseerd. De vieringen in het seizoen 2014 – 2015 zijn veelal een reactie op onze nieuwsbrief waarin wij uw inspraak hebben gevraagd voor de invulling van het nieuwe seizoen. Op zondagmiddag 7 september starten we met een van deze Vieringen.

Als werkgroep willen we nog eens benadrukken dat we niet een groepje gemeenteleden zijn dat ook zo nodig hun geluid wil laten horen, maar dat we daadwerkelijk een werkgroep zijn die door de kerkenraad is ingesteld als een broedplaats van nieuwe vormen van vieringen in De Morgenster.  Het thema van deze middagviering: Kleine profeten. De viering wordt verzorgd door de leden van de Werkgroep Middagvieringen.
Profeten zijn vaak onaangepaste mensen. Zijn het slechts lastige types? Of draait het bij hen om de hartstocht van God? De ietwat onbekende 12 'kleine' profeten uit de Bijbel willen we wat naar voren halen. Eerst maar eens zingen wat er van hen in het nieuwe liedboek staat. Dus half en half zangdienst. Recht en onrecht; vrede en geweld. Daar hebben ze de mond van vol. Daar klopt de hartstocht van God. En als we er aan toe komen de vraag: moeten De Morgenster, de Bethlehemkerk en de Protestantse Kerk Nederland ook een profetische taak hebben? Hoe zou dat eruit zien?
Werkgroep Middagvieringen

Kerk de Morgenster - Muilwijckstraat 1 - Papendrecht - 0786151714