Ga je mee naar Taizé?

                                          

Vanuit Papendrecht willen wij in de zomer met jongeren tussen de 17 en 35 jaar naar Taizé gaan. De reis staat gepland voor de week van 15 t/m 22 juli en wordt begeleid door ds. Birke Rapp en de jeugdouderling Jobke Heij. De kosten voor de reis en een week Taizé - inclusief eten en slapen - zijn rond de € 230,00.

Wij nodigen alle jongeren die een keer Taizé willen ‘beleven’ uit om mee te gaan naar deze unieke plek. 

Wat is Taizé?
Taizé is de naam van een Frans dorpje waar sinds de Tweede Wereldoorlog een christelijke leefgemeenschap is van nu zo’n 200 broeders. De broeders komen uit verschillende landen en zijn afkomstig uit allerlei verschillende christelijke tradities. Wekelijks ontvangen zij gasten uit verschillende landen, voor 90% jongeren, die komen voor rust en ontmoetingen met andere jongeren. In de zomer zijn dat meestal meer dan 3000 jongeren.

Wat doe je in Taizé?
Je maakt dagelijks drie gebedsvieringen met de broeders mee. Hierbij zijn muziek en een moment van stilte de belangrijkste elementen. Na het ontbijt is er een korte inleiding waarna je in internationale groepen doorpraat over wat jou bezighoudt. Er zijn altijd vertalingen van de teksten en de inleiding. ’s Middags help je mee met een kleine praktische taak: koken, afwassen, mensen ontvangen, schoonmaken, etc. Tussendoor is er ook voldoende tijd om te ontspannen en te genieten van de mooie omgeving. Na het avondgebed ben je vrij om te gaan slapen of nog wat drinken, kletsen en/of feesten in het café waar het altijd heel gezellig is.

Om een beeld te krijgen: https://vimeo.com/311002718

Heb je interesse of wil je meer informatie?
Mail/app dan naar ds. Birke Rapp: b.rapp@pknpapendrecht.nl / 06-22647589 en meld je aan vóór eind maart.

Na Pasen is er een informatie- en kennismakingsavond met de groep.

Birke Rapp.

Gepubliceerd op: 24-03-2023

Ga je mee naar Taizé?