Het goede leven

Ondanks corona mogen wij ook dit jaar het nieuwe seizoen weer gezamenlijk starten. Het thema van deze startzondag is ook het jaarthema van de PKN, namelijk: Het goede leven.
Een mooi onderwerp, maar wat maakt het goede leven? Daar wordt heel verschillend over gedacht. Dat zien we aan de tegeltjeswijsheden die we gekregen hebben. Het goede leven is ook onderhevig aan de situatie waarin we leven: in tijden van crisis (bijvoorbeeld corona) ontdek je pas echt wat er in het leven toe doet.
In de Bijbel gaat het wel vaker over het goede leven of over een gelukkig leven. Denk maar aan de Bergrede of aan de Ik-ben-woorden. Het zijn teksten die stellig zijn of die je aan het denken zetten. Dat geldt ook voor Psalm 1, de Schriftlezing. Een psalm met een wijsheid over het goede leven. We zullen die gedurende de dienst samen met u ontdekken.
Daarnaast hopen wij dat we het goede leven niet alleen maar in het woord, maar ook in de muziek kunnen laten klinken, afhankelijk van wat dan weer mogelijk is. Voor de kinderen is er gedurende de dienst een spelletjesparcours in het park over ‘Het goede leven’. De jongeren kunnen eveneens met een spelletje bingo van het goede leven genieten achter de schermen.

De gezamelijke dienst met de Morgenster kerk, op13 september begint om 10:00 uur in de Bethlehemkerk te Papendrecht. Aanmelden kan via de website. De dienst is via kerkradio en livestream te volgen. klik hier (incl liturgie), website pknpapendrecht.nl of via kerkdienstgemist.nl
 

Gepubliceerd op: 11-09-2020

Het goede leven