Kerk open om te gedenken voor iedereen

Kerk open om te gedenken voor iedereen                        
Op 22 november is het de laatste zondag van het kerkelijk jaar.
Traditiegetrouw vindt dan in De Morgenster het gedenken plaats van de overleden gemeenteleden van het afgelopen jaar. Vanwege corona (en het beperkte aantal kerkgangers) is het dit jaar voor gemeenteleden niet mogelijk in de dienst zelf iemand te gedenken die gemist wordt.
Omdat dit kleine ritueel heel erg belangrijk is, zullen wij op 22 november twee momenten van gedenken hebben. ’s Morgens worden de overleden gemeenteleden van het afgelopen jaar in besloten kring herdacht.
’s Middags is er voor iedereen gelegenheid om te gedenken: van 16.00-18.00 uur staat De Morgenster open voor iedereen die een kaarsje wil opsteken voor een dierbare overledene.
Iedereen, gemeentelid of niet, kan binnen de aangegeven tijd op een moment dat hem of haar uitkomt, de kerk binnenwandelen, een kaarsje aansteken, even in de banken gaan zitten of meteen weer weggaan.
Er gelden uiteraard ook in de kerk coronamaatregelen. Aan alle bezoekers wordt gevraagd de handen te ontsmetten en een mondkapje te dragen.
Een aantal vrijwilligers zal erop toezien, dat alles op een veilige manier gebeurt. We hopen dat dat geen afbreuk doet aan het gedenken van onze dierbaren.

Gepubliceerd op: 14-11-2020

Kerk open om te gedenken voor iedereen