De bijbel voor (on)gelovigen

Leiding: Arie de Bruijn, Jan Anne Bos en Konrad Jenner
Datum: dinsdag 18 februari 2020
Tijd: 20:00 uur
Locatie: Bethlehemkerk
Zet in agenda

Wie erin geïnteresseerd is, hoe en waarom religieuze tradities en voorstellingen ontstaan (en veranderen) is van harte welkom bij de voortzetting en verdieping van de gesprekken rondom het boek van Guus Kuijer.
De drie mentoren Arie de Bruijn, Jan Anne Bos, en Konrad Jenner kijken ieder op hun eigen wijze naar de verhalen van deze meest erverteller die niet zomaar een verhaal vertelt.

De eerste bijeenkomst wordt later in de Schakel bekend gemaakt. Deze avond zal een kennismaking zijn tussen de belangstellenden en mentoren, waarbij wij met elkaar vaststellen welk gedeelte van Kuijers Boek wij aan de orde zullen stellen, op welke manier en wanneer.
Wij kunnen bijvoorbeeld dieper ingaan op zijn versie van het paradijs- en zondvloed verhaal (verdieping van het vorige seizoen gelezen gedeelte). We kunnen ons echter ook buigen over Kuijers verhalen over Job, of de koningen Hizkija en Josija.

De verschillen en overeenkomsten tussen Kuijer, soortgelijke auteurs, verwante verhalen uit andere religies, en de ons vertrouwde bijbel zijn interessant en opmerkelijk genoeg om daarover dieper na te denken.

Misschien komt U echter tot een geheel andere keuze uit Kuijers boek. Dit vernemen we dan op de eerste bijeenkomst. Hebben we de keuze gemaakt, dan stellen we het programma vast. Hoe de keuze ook uitvalt, de bespreking van nieuwgekozen stukken gaat ook de diepte in.
 

Leiding:Arie de Bruijn, Jan Anne Bos en Konrad Jenner
Data:29 oktober (eerste avond)
7 januari
28 januari
18 februari
Plaats:Bethlehemkerk
Tijd:20.00 uur


Informatie en aanmelden: Konrad Jenner of 078-6150274