Duurzaamheid gaat online wel door

Leiding: Robert Mout
Datum: donderdag 05 november 2020
Tijd: 20:00 uur
Zet in agenda

Duurzaamheid gaat online wel door

Avond over Duurzaamheid en de Energietransitie.  ONLINE

Een avond waarin gemeenteleden iets vertellen over hun betrokkenheid bij duurzaamheid en/of de energietransitie. Deze avond komt in de plaats van de avond die was gepland op 12 maart 2020 en niet kon doorgaan in verband met de maatregelen ter bestrijding van het Coronavirus.
Op deze avond vertellen kerkleden iets over hun betrokkenheid bij duurzaamheid in hun werk of privé: een avond over duurzaamheid en energietransitie voor en door gemeenteleden.
Moeten we nog duurzamer worden? Het klimaat is een blijvend terugkerend onderwerp in de krant of op TV. Het gaat over grote windmolens op zee tot het scheiden van ons plastic afval. Ook gaat het over het verminderen van CO2 uitstoot, het afkoppelen van aardgas van onze huizen en hernieuwbare energiebronnen. Op de Noordzee staan inmiddels vele windmolens, warmte van diep onder de grond wordt gebruikt voor de verwarming van kassen en het Erasmus Medisch centrum heeft het roer omgegooid. In onze gemeente werken meerdere mensen vanuit hun dagelijkse professie hieraan mee. Tijdens deze avond vertellen zij hierover. Wat is het, waar bestaat het uit en waar krijg jij de komende tijd mee te maken? Het is een informatieve en informele avond waar veel ruimte is voor vragen. Ook wordt (kort) de link gelegd worden naar 'onze Bijbelse opdracht' voor het behoud van onze aarde. De avond is een initiatief van de werkgroep Duurzaamheid van de Morgensterkerk.

Windmolens op zee:Theo de Lange
Een duurzaam Erasmus:Louis Lodder
Gebruik aardwarmte:Robert Mout

 

Leiding:Robert Mout
Datum:donderdag 5 november
Tijd:20:00 – 22.00 uur
Plaats:Online via YouTube kanaal PKN Papendrecht


Opgeven bij Robert Mout.