Goede Buren

Leiding:
Datum: woensdag 15 januari 2020
Tijd: 20:00 uur
Locatie: Landvast
Zet in agenda

Toen de Rotterdamse Bep de Bruin na 10 jaar dood in haar woning werd gevonden door bouwvakkers, was de stad in shock. Niemand had haar gemist. Hoe kon dit gebeuren?
Ada (59) en haar nuchtere overbuurvrouw Wilma (70) besluiten vrijwilligers te worden voor het gemeentelijke antwoord: een campagne tegen eenzaamheid. Samen leggen ze huisbezoeken af, op zoek naar eenzame ouderen die hulp nodig hebben. Zo ontmoeten ze Jan (81) en Til (85). Jan heeft zeven jaar lang nauwelijks zijn huis verlaten. In zijn gevecht om onafhankelijk te blijven, wordt hij steeds eenzamer. Til is een sterke en koppige vrouw, die elk aanbod van ondersteuning weigert. De enige aan wie ze haar diepste gevoelens toevertrouwt is haar hond Sandy.
Diep geraakt door hun eenzaamheid besluiten Ada en Wilma in actie te komen. Maar kun je iemand wel uit zijn eenzaamheid bevrijden?  En waar ligt de grens tussen zorgen voor en bemoeien met? Goede Buren laat het weerbarstige dagelijks (samen)leven zien in een mix van rauwe realiteit en humor. Na de film een nagesprek over de aanpak van eenzaamheid.

Datum: woensdag 15 januari
Plaats:Cultureel Centrum Landvast, Haven 4, 2951GC Alblasserdam
Tijd:20.00 uur
Kosten:€ 7,-

 

Deze activiteit wordt aangeboden in samenwerking met de Havenkerk en de Ontmoetingskerk in Alblasserdam.