Protestantse Kerk

Taizéreis 2024

Leiding: Ds. Birke Rapp
Datum: zo 28 april
Tijd: 00:00 uur
Zet in agenda

Taizéreis 2024

Een week Taizé met andere jongeren.        

Vanuit Papendrecht willen wij in de meivakantie met jongeren tussen de 17 en 35 jaar naar Taizé gaan. De reis staat gepland voor de week van 28 april tot 5 mei en wordt begeleid door ds. Birke Rapp. Er is al een aantal jongeren dat zich heeft opgegeven. 

Wat is Taizé?
Taizé is de naam van een Frans dorpje waar sinds de Tweede Wereldoorlog een christelijke leefgemeenschap is van nu zo’n 200 broeders. Wekelijks ontvangen zij gasten uit verschillende landen, voor 90% jongeren die komen voor rust en ontmoetingen met andere jongeren. 

Wat doe je in Taizé?
Je maakt dagelijks drie gebedsvieringen met de broeders mee. Hierbij zijn muziek en een moment van stilte de belangrijkste elementen. Na het ontbijt zijn er internationale bijbelstudiegroepjes met gesprekken en spel. ’s Middags help je mee met een kleine, praktische taak: koken, afwassen, mensen ontvangen, schoonmaken, etc. Tussendoor is er ook voldoende tijd om te ontspannen en te genieten van de mooie omgeving. Een week Taizé is een heel bijzondere ervaring. 

Aanmelden
Interesse om mee te gaan? Meld je tot 20 januari aan bij ds. Birke Rapp (b.rapp@pknpapendrecht.nl of 06-22647589). Begin februari willen wij met de groep bijeenkomen om over Taizé te vertellen. Daarnaast gaan wij ook verder met het plannen van de reis: het vervoer, het slapen in tenten of blokhutten etc.

De reis wordt vanuit De Morgenster en de Bethlehemkerk georganiseerd, maar is voor alle jongeren uit Papendrecht en omgeving die mee zouden willen. Dus geef het door!

Birke Rapp.