Protestantse Kerk

60 jaar Bethlehemkerk

 

Kort filmpje over de bouw van de BK-kerk in 1961

Verhalen uit 60 jaar Bethlehemkerk:

Verteller                             Herinnering
Gerda Regeer-Hubers.

Op zondag waren er twee kerkdiensten: om 10.00 uur en om 17.00 uur. Tijdens de morgendienst werd er zondagsschool gehouden in de benedenzalen van De Palm. Eén keer in de veertien dagen was er een gemengde jongerengroep in de leeftijd van 17-30 jaar. Tijdens deze bijeenkomst discussieerden we over actuele en bijbelse onderwerpen. Soms werd er een spreker uitgenodigd. In De Palm vonden diverse clubavonden plaats. Op maandag- en vrijdagavond twee groepen jongens en twee groepen meisjes. Er werd aan spel en handenarbeid gedaan. Het waren drukbezochte avonden onder de naam C.J.V. (Christelijk Jongeren Verbond). Verder was er oppas tijdens de kerkdienst. Iedere zondag was er jeugdkerk. Er was het kerkkoor en het kinderkoor ‘Jong Geluid’. Vaak traden de koren op tijdens de diensten. H.V.D. staat voor Hervormde Vrouwendienst. Er was een discussiegroep bij iemand thuis. En een toneelgroep. De Muziekgroep ‘Lang Leve Muziek’ niet te vergeten. Vanaf 2005 ging een groep alleenstaanden met elkaar een wandeling maken in het bosrijke gebied ‘De Horsten’. Aan het eind van de wandeling genoten zij van een heerlijke high tea. Ook vertrokken we eens vanuit Drimmelen voor een boottocht in de Biesbosch. We hebben ook wel eens midgetgolf gespeeld. En genoten van een wandeling bij de Lage Vuursche. Ook hebben we ooit een roofvogelshow in Geervliet bezocht. Nu kijken we terug op een weekend in Bruinisse, spelavonden in De Palm of een fietstocht + barbecue in de tuin van de kerk onder de naam: ‘Samen Sterk’. Terugkijkend op al die 60 jaren is het een warme en mooie tijd geweest

Rens Boevé

Als jeugdouderling deed ik ook clubwerk. De 14+ en later ook de 16+ club. Zo vierden we op een keer Sinterklaasfeest, terwijl er in de grote zaal een pluimvee tentoonstelling was. Echter een van de suprises bevatten een rookbommetje. Dat was even paniek bij iedereen en waren de volgende dag wel een paar kippen van de leg.

Ook was er wel een een gast, meestal een predikant, waar samen met de aanwezige jeugd, wat serieuze zaken doornamen, zoals de dood. Ingeleid door een videoband over dit onderwerp van landelijke CJV uit Driebergen. Reacties na het kijken van de video waren en niet veel. Dus gingen maar met de wekelijkse gang verder: pingpongen, biljarten, een glaasje prik. De predikant deed mee en het mooie was, dat toen pas, onder het pingpongen en biljarten, de gespreken over de dood loskwamen.

Uiteraard gingen we ook op kamp: naar de Flaasbloem in Chaam op de fiets. Of, omdat er voor het gehele  weekend storm en regen werd voorspeld, we thuis, bij een van de leiding ( Wilma), bivakkeerden, in plaats van op de camping bij het Lingebos.