Moeder of vrouw ?

Wij hebben in de afgelopen week verschillende dingen herdacht.

4 mei
Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken wij allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

5 mei
Bevrijdingsdag de dag waarop jaarlijks de bevrijding van de Duitse bezetting in Nederland in 1945 wordt gevierd. Nederland staat op 5 mei ook stil bij de grote waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten.

Vandaag, de tweede zondag van mei:

Moederdag.
Wij lezen daarbij uit het evangelie van Johannes twee teksten: Johannes 2:1-5 en Johannes 19:25-27.

Maar wat een brutaliteit! Jezus spreekt zijn moeder aan als vrouw. Ga je zo met je moeder om?

Wij vieren moederdag. Een dag om je moeder met extra respect te benaderen. Een dag om als moeder zelf een cadeautje te krijgen. Een feestelijke dag.

Maar wat als je ongewild geen moeder bent? Dan is dit geen feestelijke dag, dan kan het zelfs een hele zware dag zijn. Dan kunnen de woorden van Jezus zelfs heel bevrijdend zijn.

Bevrijdende woorden voor niet-moeders en moeders.

*****

De dienst  begint om 10:00 uur in de Bethlehemkerk te Papendrecht.

Voor de kinderen is er weer een filmpje, lied en kleurplaat te zien en te downloaden via de jeugdpagina / hé, luister je mee

De dienst is via kerkradio en livestream te volgen. klik hier (incl liturgie), website pknpapendrecht.nl of via kerkdienstgemist.nl

Gepubliceerd op: 06-05-2022

Moeder of vrouw ?