Als schaap tussen de wolven

‘Als je als buitenlander in Nederland wilt slagen, moet je op een of andere manier zorgen dat je het verschil maakt.’ Dat is de visie van een Surinaamse die ik ontmoette in de pauze van een concert. ‘Zorg dat je op een op andere manier het verschil maakt met jouw bijdrage’, is ook een belangrijke gedachte die Jezus ons meegeeft in Matteüs 10:16-33. Dat lijkt op de quote van de voormalige president van de Verenigde Staten John F. Kennedy: ‘Vraag niet wat jouw land voor jou kan doen, maar vraag je af wat jij voor je land kunt doen’. Zet je bovendien schrap, want we worden als schapen onder de wolven gestuurd, voegt Jezus eraan toe. Het kan dus in een bloedbad uitmonden. Hopelijk niet, maar wees in ieder geval niet naïef. Reken ook niet op applaus bij elke zuiver gezongen noot, maar houd koers door niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God (Micha 6:8).

Net als het nieuwsprogramma Op1 twee presentatoren kent, kennen de diensten in de Bethlehemkerk tijdens coronatijd twee voorgangers. Deze keer - net als bij Op1 - een vrouw en een man. Ilse Swart, stagiair bij ds. Duijster, is de liturg en ondergetekende, Daco Coppoolse (in een grijs verleden predikant in De Morgenster, tegenwoordig emeritus-predikant, wonend te Odijk), houdt de preek. 

Ds. Daco Coppoolse. 

De dienst van 21 juni begint om 10:00 uur in de Bethlehemkerk in Papendrecht.
Het is weer een gezamelijke dienst met de Morgenster Kerk. Mevr. Ilse Swart (liturgie) en ds. Daco Coppoolse(meditatie) leiden de dienst.
De dienst is via kerkradio en livestream te volgen. klik hier (incl liturgie) of via youtube kanaal: pkn papendrecht

Gepubliceerd op: 19-06-2020

Als schaap tussen de wolven