Zaterdagmiddagconcert Con Piacere

Leiding:
Datum: zaterdag 23 november 2019
Tijd: 16:00 uur
Locatie: De Morgenster
Zet in agenda

 

In de serie Zaterdagmiddagconcerten geeft het barokensemble Con Piacere op 23 november een concert met muziek voor Advent en Kerst in De Morgenster. Motto: In aure melos - muziek in het oor.

Vorig jaar vierde het ensemble, dat bestaat uit zangers en instrumentalisten, zijn 20-jarig bestaan met een jubileumconcert in dezelfde concertserie. Allen zijn vergevorderde amateurmusici. Meer informatie www.ensembleconpiacere.nl

U hoort muziek in diverse bezettingen van bekende componisten als Telemann, Schütz, Pachelbel, maar ook minder bekende zoals Graziani en de Poolse componisten Bartłomiej Pękiel en Marcin Mielczewski. Van Alessandro Grandi wordt onder andere het ‘Missus est Gabriel’ uitgevoerd, een klein oratorium over de aankondiging aan Maria van Jezus’ geboorte.

Het motto ‘in aure melos’ is ontleend aan een van de werken van Heinrich Schütz, waarin de naam van Jezus wordt bezongen: ‘O naam Jezus, honing in mijn mond, muziek in mijn oor, vreugde in mijn hart’. De leden van het ensemble hopen dat u met oor en hart zult genieten van de ten gehore gebrachte muziek.

Barokensemble Con Piacere is voor dit concert samengesteld uit:

Kiki Mulder – sopraan, Vivien Hargreaves – sopraan, Kristin Denzer – alt, Pieter Helmhout – tenor, Roeland Gerritsen – bariton, Daan van der Vliet -   theorbe, Patrick Vercammen – violoncello, Tom Fossen - klavecimbel en orgel.

Toegang vrij, wel een collecte bij de uitgang.

Meer info: www.zmcpapendrecht.nl

Aanvang: 16.00 uur.