Protestantse Kerk

Bibliodrama

Leiding: Ds. Birke Rapp en Mariëlle Stolke
Datum: wo 17 mei
Tijd: 20:00 uur
Locatie: De Morgenster
Zet in agenda

Bibliodrama

 

In bibliodrama gaat het om het in beweging brengen van een bijbeltekst. Een rijk palet aan werkvormen nodigt de deelnemers uit om ‘aan den lijve’ te ondervinden wat die verhalen ons te bieden hebben. Het is geen toneelmatig naspelen van een verhaal.

Iedereen speelt een zelfgekozen figuur of rol op een geheel eigen wijze. Er komt een wisselwerking tot stand tussen de persoonlijke actuele levenservaringen van de speler en de intenties en handelingen van figuren uit de tekst. Zo kunnen levenservaring en bijbeltekst elkaar wederzijds verrijken.
Naast spelplezier is een van de doelen van bibliodrama het onderzoeken waar het bijbelverhaal of elementen uit het verhaal je eigen leven je eigen geloof raken en wat het met je (geloofs)leven kan doen.

Bibliodrama roept vragen op, maar geeft ook antwoorden op de dingen waarmee je bezig bent in je leven en binnen je geloof. Door de actieve werkvormen van bibliodrama beleef je de oude verhalen in je eigen context in het hier en nu.

Ds. Birke Rapp heeft in de zomer de opleiding tot professioneel begeleider van bibliodrama afgerond en weet waar ze op moet letten en hoe ze het spel kan stimuleren. Samen met haar zullen wij dit jaar verschillende manieren van bibliodrama ontdekken met verhalen die in de tijd van het jaar passen.

Leiding: Ds. Birke Rapp en Mariëlle Stolke
Data: Woensdag 21 september, 19 oktober, 7 december,
  11 januari, 15 februari, 22 maart, 17 mei
Locatie: De Morgenster
Tijd: 20.00 uur

 

Informatie en aanmelden bij:
Ds. Birke Rapp / 06-22647589