Jongerenreis naar Israël en Palestina

Leiding: Ds. Birke Rapp en ds. Thea Bouwman
Datum: zondag 19 juli 2020
Tijd: 09:00 uur
Zet in agenda

Van 19-29 juli 2020 organiseren ds. Birke Rapp en ds. Thea Bouwman in samenwerking met de Protestantse Kerk Nederland een landelijke reis voor jongeren (18+) naar Israël en Palestina.

Samen met andere jongeren nemen we een duik in deze oriëntaalse wereld waarin mensen van allerlei afkomst en geloofsovertuiging met elkaar samenleven.
Dat is niet altijd gemakkelijk; de verschillende werelden botsen voortdurend. Daarnaast wordt je in dit land ook uitgedaagd om over je eigen geloof na te denken.

Tijdens de reis bezoeken we toeristische highlights (in Jeruzalem, Bethlehem en Galilea), hiken we door fantastische natuur (in de Golan en in de woestijn) en hebben we ontmoetingen met joodse mensen (onder wie een jonge kabbalistische rabbi), Palestijnse jongeren, moslims en ook christenen.

Het uiteindelijke doel van de reis is – naast kennismaking met het land en zijn geschiedenis en natuurlijk ook je eigen geloofsbeleving – het ervaren van het belang van dialoog tussen de verschillende bevolkingsgroepen, in het geloof en in het gewone leven.

De kosten voor de reis bedragen ongeveer 1200 euro per persoon (richtprijs). Er zal een aantal bijeenkomsten aan de reis voorafgaan, om de reis voor te bereiden en elkaar te leren kennen.

Voor meer informatie en voor het reisprogramma:
mail naar ds. Birke Rapp of naar ds. Thea Bouwman.

Op woensdagavond 25 september is er een informatiebijeenkomst in Utrecht voor alle jongeren die geïnteresseerd zijn in deze reis. Daarna pas volgt de definitieve aanmelding voor de reis.
Je kunt je voor de informatieavond aanmelden bij Floor Barnhoorn.

Lees ook het interview met Talya de Lange.