Kloosterweekend in Averbode

Leiding: Birke Rapp en Piet van Die
Datum: vrijdag 30 april 2021
Tijd: 10:00 uur
Zet in agenda

Kloosterweekend in Averbode

We pakken een oude traditie op: een kloosterweekend. Je even terugtrekken in een oase van stilte en spiritualiteit - er blijkt veel behoefte aan te zijn: de kloosters zitten al snel de komende anderhalf jaar vol. En inderdaad, de keren dat we vanuit Papendrecht deden, keerden we enthousiast terug.
Destijds waren wel te gast in de Abdij van het Belgische Averbode. Omdat de omgeving, de abdij, de kloostergemeenschap en het gastenverblijf weldadig zijn, hebben we hier opnieuw voor gekozen.
We komen aan op vrijdag 30 april. Gedurende het hele weekend houden we ons op verschillende manieren bezig met het thema: Goed leven.  Maar er blijft genoeg tijd over om te wandelen, te lezen of in de tuin te zitten – met elkaar of alleen, iedereen is daarin vrij. Van de deelnemers wordt wel verwacht dat ze deelnemen aan de themabijeenkomsten en de drie dagelijkse diensten van de kloostergemeenschap. In de loop van zondagmiddag 2 mei keren we huiswaarts.
De prijs voor een weekend bedraagt € 148 per persoon. Er zijn 26 kamers waarvan er 8 uitgerust zijn met twee bedden. Elke kamer heeft een badkamer. Er zijn lakens, maar geen handdoeken.
De vorige keren zijn we erin geslaagd zoveel mogelijk te carpoolen. We gaan er vanuit dat het ook deze keer zal lukken.
Wie vragen heeft: mail ons gerust. Deelnemers moeten zich voor 1 februari 2021 opgeven.
Nu alvast meer weten over de abdij? Kijk op: https://averbodemoment.be/

Opgeven bij:
Birke Rapp
Piet van Die