Collecte 21 februari


Stichting Vluchteling: strijd tegen corona

Niet naar een dokter kunnen, geen toegang tot schoon drinkwater en ver weg zijn van je vertrouwde thuis. Voor veel vluchtelingen is dit de harde realiteit. De hulpverleners van Stichting Vluchteling staan dag en nacht klaar en gaan ontzettend ver om deze mensen te helpen. Juist nu, in een tijd waarin hulp bieden extra ingewikkeld is.
Juist in landen waar het al crisis was, voordat corona terrein won, zorgt het virus er ook voor dat eerste levensbehoeften mensen moeilijk weten te bereiken. Daarnaast verliezen veel mensen hun inkomsten, waardoor zij niet meer voor zichzelf kunnen zorgen. Steeds meer mensen zullen afhankelijk zijn van humanitaire hulp. Volgens de VN zullen aan het einde van dit jaar maar liefst 265 miljoen mensen in acute voedselonzekerheid verkeren door de pandemie. De strijd tegen het coronavirus is nog lang niet voorbij.
Stichting Vluchteling verbetert de hygiëne in kampen van ontheemden. Bijvoorbeeld door het uitdelen van hulppakketten met spullen voor de dagelijkse hygiëne, van zeep, het aanleggen van handwaspunten tot het houden van voorlichtingscampagnes. Daarnaast zijn er trainingen voor medisch personeel. Op dit moment ontvangen 360.000 vluchtelingen in zeventien landen hulp van Stichting Vluchteling.
Helpt u mee de strijd van de vluchtelingen tegen het coronavirus te winnen?
De ZWO-commissie beveelt deze collecte van harte bij u aan.

Conny Stuurman.

Gepubliceerd op: 13-02-2021

Collecte 21 februari