ZWO collecte 19 juni

 

Door de oorlog in Oekraïne zouden we bijna andere delen van de wereld vergeten, maar er voltrekt zich een andere ramp in Oost-Afrika. In delen van Ethiopië en Kenia heerst de ergste droogte in meer dan 40 jaar. In sommige gebieden is al meer dan drie jaar geen druppel regen gevallen. Met de dag wordt de situatie erger. Ook de oorlog in Oekraïne heeft daarbij vergaande gevolgen: voedselprijzen stijgen en graanexport naar Afrika stagneert.

Via het internationaal kerkelijk netwerk helpt Kerk in Actie de getroffen bevolking met water, voedsel en medicijnen. Extreme weersomstandigheden als gevolg van de klimaatverandering komen in Afrika steeds vaker voor en ze worden steeds heviger. En dat terwijl dit continent het minst bijdraagt aan de opwarming van de aarde.

Naast het lenigen van de eerste nood zet Kerk in Actie zich daarom ook in voor structurelere vormen van hulp, bijvoorbeeld landbouwtraining op het gebied van snelgroeiende gewassen met kleinschalige irrigatiesystemen.

Via de lokale kerken in het gebied kan Kerk in Actie snel ter plaatse hulp bieden; zij kennen de mensen en weten wie het meest dringend hulp nodig heeft. Door te geven, maken wij voor hen het verschil tussen leven en dood.

De Z.W.O.-commissie van De Morgenster.

Gepubliceerd op: 13-06-2022

ZWO collecte 19 juni